Bel ons
Menu Sluit

Optimaliseer je Praktijk

Recent is in onze regio een nieuwe interventie toegevoegd aan Meer Tijd voor de Patiënt (MTVDP): een 4-daagse training getiteld “Optimaliseer je Praktijk”. Deze training legt een solide basis voor een toekomstbestendige praktijk.

Waarom deze training? Het leiden van een huisartsenpraktijk is complexer geworden door het groeiende personeelsbestand, de toenemende zorgvraag en de intensievere samenwerking met netwerkpartners. Daarnaast vragen diverse projecten steeds meer aandacht naast het reguliere werk als huisarts. Hoe ga je dit als huisarts managen in de toekomst? 

Wat kun je verwachten? Optimaliseer je Praktijk biedt waardevolle inzichten en praktische vaardigheden voor het effectief leiden en managen van een huisartsenpraktijk. Ontdek hoe je als praktijkhouder meer uit je praktijk haalt, waardoor je meer werkplezier ervaart en minder werkdruk voelt. Het doel is een goed georganiseerde praktijk, waarin ieder teamlid zijn of haar rollen taken en verantwoordelijkheden kent. 

Deze training is geschikt voor zowel ervaren praktijkhouders en praktijkmanagers als nieuwkomers die hun organisatorische vaardigheden willen versterken. De training wordt gegeven door Dubois en partners, ervaren trainers in de zorgsector. De training bestaat uit 4 trainingsdagen, twee intervisie momenten en een coachingsessie.

Ervaring van eerdere deelnemers

“De sessies waren bijzonder boeiend en dynamisch. Jullie vertrokken telkens vanuit zeer concrete cases, die direct aansloten bij mijn eigen ervaringen of uitdagingen.”

“Karin en Ronald namen ons stap voor stap mee in deze zoektocht. Aan het einde van de bijeenkomst wist iedereen waar de praktijk voor stond en waren er concrete plannen gemaakt. Het hele team was betrokken, met als resultaat een optimaal draagvlak voor de plannen.”

“Karin brengt doordachte evidenced-based theorieën tot pragmatische tools die je direct in je praktijk in kan zetten. Na elke bijeenkomst ging ik naar huis met praktisch toepasbare bagage”

Kosten en datums

Wij bieden deze training aan tegen een gereduceerd tarief van 1250,- euro (Het normale tarief is 2750,- euro). Bij voldoende deelname wordt de training in-company aangeboden in onze regio dit najaar. Er kunnen 6 tot 10 mensen deelnemen. 

  • Dag 1: vrijdag 18 oktober van 09.30 uur – 16.30 uur
  • Dag 2: donderdag 7 november van 09.30 uur – 20.30 uur 
  • Dag 3: vrijdag 8 november van 09.30 uur – 16.00 uur
  • Dag 4: vrijdag 6 december van 09.30 uur – 16.30 uur

Programmaoverzicht

1. Praktijk in Regie

De dag begint met het ontwikkelen van een duidelijke visie voor de huisartsenpraktijk. We creëren een solide fundament om keuzes op te baseren, wat intern sturing geeft en helderheid verschaft aan patiënten en externe samenwerkingspartners. Daarna richten we ons op het definiëren van rollen, bevoegdheden en verantwoordelijkheden om de praktijk gestructureerd en efficiënt te organiseren.

2. Systeemdenken

Van goed bedoeld naar goed gedaan. We leren het belang van systeemdenken om werkprocessen en projecten effectief te implementeren. Deze denkwijze helpt bij het formuleren van een concreet plan voor een succesvolle uitvoering: van doelen naar acties!

3. Sturing Geven met Impact

Coachend leiderschap begint met zelfreflectie. Ontdek jouw leiderschapsstijl en leer hoe je als coachend leider optreedt. Verwacht praktische tools en inzichten om valkuilen te herkennen en te voorkomen. Leer alles over jouw team als dynamisch systeem en ontdek hoe je van een groep een team maakt met gedeelde doelen en verantwoordelijkheden.

4. Praktisch en Direct Resultaat

Op basis van casuïstiek van de deelnemers sluiten we de training af met praktische tips en direct toepasbare technieken om helderheid en structuur te realiseren en te behouden.

Heb je vragen of opmerkingen aan de hand van deze training?

Stel ze gerust en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Aanmelden voor deze training gaat via Eventbride.

Noot: Meld in jouw vraag of opmerking dat het de training “Optimaliseer je Praktijk” betreft.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact
Scholingsaanbod