Bel ons
Menu Sluit

Proactieve Zorgplanning

De wijkzorgorganisaties in Amstelland en eerstelijns regio organisatie Amstelland Zorg organiseren samen een inhoudelijke kennissessie over Proactieve Zorgplanning! Speciaal voor onze eigen wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen niveau 4 in Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk a/d Amstel.

Als zorgprofessional in de wijk heb je een sleutelpositie bij de zorg en begeleiding van mensen thuis. Je hebt vaak te maken met kwetsbare mensen. Jij komt bij hen thuis, kent de cliënt en diens naasten. Je ziet en hoort hoe het met de cliënt en naasten gaat, je weet wat voor de cliënt belangrijk is. Cliënten hebben bepaalde verwachtingen, en soms ligt er ook een taak om deze verwachtingen in het juiste perspectief te plaatsen. Hierin werk je nauw samen met andere eerstelijns zorgprofessionals.

Als we inzoomen op de laatste levensfase blijkt uit onderzoek dat er (achteraf) regelmatig sprake is van onnodige en ongewenste zorg, bijvoorbeeld:

  • Eén of meerdere ziekenhuisopnamen in de laatste drie levensmaanden
  • Een bezoek aan de SEH in de laatste levensmaand
  • 35% van de mensen overlijdt in het ziekenhuis i.p.v thuis (de eigenlijke voorkeur van de client)

Het tijdig voeren van gesprekken over Proactieve Zorgplanning blijkt deze cijfers positief te beïnvloeden, en belangrijker daarmee ook de beleving in de laatste levensfase.

Aan bod komt o.a.

  • Wat is Proactieve Zorgplanning nu precies?
  • Welke rol kan jij hierin als wijkverpleegkundige vervullen?
  • Welke taak ligt er bij de wijkverpleging, en welke taken liggen bij andere 1e lijns zorgprofessionals?
  • Welke afspraken zijn hierover gemaakt in de regio?
  • Waar kunnen we Proactieve Zorgplanning in de wijksamenwerking een plek geven?

Praktische informatie

Op 27 juni vindt de laatste scholing plaats, van 13:00 – 16:00 uur. Vanaf 12:30 uur is er inloop met een broodje. Deze bijeenkomst wordt aangeboden in het Noorddamcentrum te Amstelveen. We hanteren een maximum per bijeenkomst.

Twee weken voorafgaand de scholing ontvang je een link naar de bijbehorende e-learning. Deze mag gemaakt worden in werktijd.

Aanmelden

Geef je je op met je werk-mailadres, want daarop ontvang je de bevestiging en de link naar de e-learning. Een link naar de bijbehorende e-learning ontvang je twee weken van tevoren. O ja, niet onbelangrijk: Zowel de kennissessie als de e-learning zijn werktijd! In verband met goede verwerking van deze uren zullen we aanwezigheid en deelname aan de e-learning registreren en doorgegeven aan je werkgever.

Let op: bij inschrijving ga je akkoord dat jouw aanmelding en aanwezigheid wordt doorgegeven aan jouw werkgever.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact
Scholingsaanbod