De wet zorg en dwang, lastige wet! Wie heeft welke rol en verantwoordelijkheid? Wat is de rol van de huisarts, van de SO, van de Wzd-functionaris? Wat is de rol van de casemanager, van de wijkzorg (verpleegkundige, verzorgende), van de POH? Welke rol hebben andere betrokken professionals, zoals ouderenadvies, apotheker? En wie kan ik wanneer raadplegen? Welke samenwerkingsafspraken zijn er in de regio gemaakt?
Deze vragen worden beantwoord in de wijkbijeenkomst Wet Zorg en Dwang. Daarnaast gaan we met elkaar aan het werk om eigen werkafspraken in de wijk te maken. Dit doen we zo praktisch mogelijk, met zelf ingebrachte casuïstiek. Je gaat naar huis met duidelijke afspraken over jouw eigen rol, waar en wanneer je praktijksituaties bespreekt en wat je kunt verwachten van jouw collega’s in de wijk.
Heb je nog geen of weinig kennis van de Wet zorg en dwang? Volg dan de gratis WZD module van Vilans ter voorbereiding.
Deze wijkbijeenkomsten worden mogelijk gemaakt en gefinancierd door de organisaties die aangesloten zijn bij de Alliantie Ouderenzorg. Ben je ZZP-er of werk je voor een andere organisatie in de regio en wil je toch aansluiten? Dit is mogelijk. Hiervoor wordt een bedrag van € 45,- achteraf gefactureerd.
Als jij je wil aanmelden voor de WZD bijeenkomst, vul dan het bijgesloten formulier in. Mocht je inhoudelijke vragen hebben over de bijeenkomst dan kun je contact opnemen met Elianne Vink – e.vink@amstellandzorg.nl
"*" geeft vereiste velden aan
De wijkbijeenkomsten wet zorg en dwang in de wijk zijn een initiatief van de Alliantie Ouderenzorg. De Alliantie Ouderenzorg bestaat uit de volgende organisaties in de regio Amstelland: Amstelring / GGZ InGeest / Huisartsen Coöperatie Amstelland (HCA) / Participe Amstelland / Amstelland Zorg / Stichting Brentano Amstelveen / Ziekenhuis Amstelland / Zonnehuisgroep Amstelland / Zorggroep Aelsmeer / Zorgcentrum Meerlanden