Bel ons
Menu Sluit

Lunchwebinar GLI

Deze twee webinars geven inhoudelijke kennis van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) in het algemeen en de lokale GLI programma’s in de regio Amstelland. GLI kan goed werken en kan preventief een belangrijke rol spelen. Beide sessies worden geleid door een leefstijldeskundige huisarts.

In deze lunch-webinars krijgen deelnemende huisartsen en POH’s kennis over de rol van GLI in het speelveld van richtlijnen w.b. obesitas, overgewicht en het realiseren van het preventieakkoord. Tijdens de eerste Lunchwebinar gaat Els Stokkers in op de mogelijkheden voor GLI. Voor wie kan leefstijl aanpassing preventief heel goed werken en voor wie niet? Karel Bos zal aan de hand van casuïstiek vanuit de spreekkamer de tweede lunchwebinar geven. Hij richt zich op wat de veelvoorkomende uitdagingen zijn, hoe ontwijkend gedrag effectief aan te pakken en wanneer medicatie wel gewenst is.

Na afloop van de webinars heb je:

  • Kennis van de verschillende GLI programma’s.
  • Kennis van het effect van GLI en welke relatie het heeft tot medicatie (voor mensen van 18 jaar en ouder.)
  • Aan de hand van casuïstiek geleerd hoe GLI een patiënt kan helpen.

Deelnemers gaan concreet met patiënten aan de slag en hebben een GLI-pad te volgen en te documenteren.

Praktische informatie

De lunchwebinars vinden plaats op 17 september en 22 oktober (of eventueel 5 november) van 12:00 tot 13:00 uur. Voor de webinars wordt er gebruik gemaakt van Microsoft Teams. Je ontvangt de link voor deze online meeting een dag van tevoren.

Voor eventuele vragen of problemen met inloggen kun je contact opnemen met Bianca Tan (b.tan@amstellandzorgacademie.nl).

—–
Op het opleidingsaanbod zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Meld je aan voor de lunchwebinars.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact
Scholingsaanbod