Bel ons
Menu Sluit

E-learning behandelwensengesprek

Voor het kunnen leveren van optimale zorg en begeleiding aan kwetsbare ouderen met complexe problematiek is het essentieel te weten wat hun wensen zijn t.a.v. de laatste levensfase. De vergrijzing en de ontwikkelingen rondom de COVID-19 pandemie onderstrepen dit belang. De Alliantie Ouderenzorg Amstelland is in gezamenlijkheid het project Advanced Care Planning (ACP) gestart. Gaandeweg werd deze term vervangen door Proactieve Zorgplanning, waarbij de focus ligt op een multidisciplinaire benadering en samenwerking met vertegenwoordiging vanuit 0e, 1e en 2e lijn.

e-learning ‘Behandelwensengesprek’

Het behandelwensengesprek gaat over het inventariseren van wensen en verwachtingen van kwetsbare ouderen ten aanzien van behandelingen en welke rol verschillende zorgverleners hierin kunnen vervullen. Na het volgen van de e-learning heb je kennis over:

  • De inhoud en aanleiding van een behandelwensengesprek;
  • Welke zorgprofessionals betrokken kunnen zijn en welke rol iedereen kan vervullen;
  • Vastlegging en delen van de uitkomsten van het behandelwensengesprek;
  • Aandachtspunten voor het voeren van behandelwensengesprekken met speciale doelgroepen.

Aanmelding & kosten

De e-learning is bedoeld voor alle medewerkers van thuiszorgorganisaties, Participe Amstelland en huisartsenpraktijken die met ouderenzorg te maken hebben in de regio Amstelland.

De kosten van de e-learning bedragen € 35,-. Via de aanmeldknop kun je je aanmelden, daarna ontvang je per e-mail een voucher met een code, waarmee je e-learning online kunt volgen. Deze e-mail wordt handmatig verstuurd. Hou er rekening mee dat er een aantal dagen overheen kan gaan voordat je deze ontvangt. Wij schatten in dat de e-learning maximaal 2 uur tijd kost. Het is mogelijk om tussendoor te pauzeren en de training op een later moment weer op te pakken.

Accreditatie punten:

Voor de huisartsen is verlenging van de accreditatie aangevraagd. Voor de overige beroepsgroepen: stuur het certificaat in naar je eigen beroepsvereniging. In het verleden ontving men hiervoor 2 punten (NVVPO, Kwaliteitsregister V&VN, Kwaliteitsregister V&VN VS)

Financiering behandelwensengesprek door Zorg en Zekerheid

De deelnemende huisarts ontvangt van Amstelland Zorg na het succesvol afronden van de e-learning het benodigde certificaat voor de prestatie behandelwensengesprek. Dit kan opgestuurd worden naar huisartsen@zorgenzekerheid.nl. Na goedkeuring door Zorg en Zekerheid voegt zij de prestatie behandelwensengesprek toe aan het overeenkomstdeel ‘Overige S3 afspraken’ bij huisartsen(praktijken) die de vereiste scholing succesvol gevolgd hebben. Dit contract dient zoals gebruikelijk door de huisarts geaccordeerd te worden. Daarna kan ieder gesprek worden gedeclareerd met code 31244 (eerste gesprek) of 31242 (evaluatie gesprek).

Contact

Voor inhoudelijke vragen over de e-learning en de beoogde regionale multidisciplinaire samenwerking kunt u contact opnemen met Antoinette van der Heijden (a.vanderheijden@amstellandzorg.nl). In geval van technische vragen, of vragen over de voucher codes kunt u contact opnemen met Bianca Tan via b.tan@amstellandzorg.nl of via tel: 06- 54 98 15 35.

—–
Op het opleidingsaanbod zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Heb je vragen over deze training?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact
Scholingsaanbod