Bel ons
Menu Sluit

Triage training voor doktersassistentes (maart)

In het kader van Meer Tijd voor de patiënt organiseert Amstellandzorg triage trainingen voor doktersassistentes. Assistentes hebben een belangrijke rol bij Meer Tijd voor de Patiënt. Meer aandacht voor telefonische triage maakt het mogelijk om de zorgvraag en de consultduur beter op elkaar af te stemmen. Hierdoor heeft de huisarts meer rust en ruimte om het juiste behandelen/of begeleidingstraject te bepalen.

Over de inhoud

Tijdens de training zal per onderdeel steeds de koppeling gemaakt worden met de praktijk; MTVP is hierbij steeds het uitgangspunt.  

Deze training bestaat uit 2 dagdelen van 3 uur, waarin tijdens het eerste dagdeel de basis triage aan de orde zal komen (aansluitend op niveau en behoefte), in dagdeel twee zal er aandacht zijn voor laag complexe adviezen, overtuigend communiceren, verslaglegging en agendaplanning. De training is interactief qua opzet.  

  • Basis gespreksmodel 
  • ABCD/ vitale lichaamsfuncties 
  • Gebruik digitale triagewijzer/ NGG triagewijzer 
  • Laag complexe adviezen 
  • Overtuigend communiceren 
  • Verslaglegging 
  • Agendaplanning

Na deze training
Ben je jezelf weer meer bewust van het belang van gestructureerde triage en zal er een meer effectieve agendaplanning zijn. Rond de verschillende thema’s zullen puntjes op de “i” zijn gezet. 

Kun je….
Het hulpinstrument (NHG wijzer) gebruiken zoals deze is bedoeld en meer onderbouwd / overtuigend tot een advies/vervolgactie komen. Je registreert kort en bondig

Doe je….
Jouw werk mogelijk met nog meer plezier. De achtergrond informatie maakt dat je handvatten krijgt om in jouw rol nog steviger in je schoenen te komen staan. 

En levert het je op dat…
Jouw kennis en kunde staan centraal in je werk. Na deze training zul je hier zeker in bevestigd worden. Je bent een onmisbare spil rond de zorg van de patiënt. 

Vragen over deze training?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact
Scholingsaanbod